Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti koszorú matcha teával

90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat keverőgéppel simára keverjük. A cukrokat, az aromát és a sót hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg sima, egyenletes masszát kapunk. A tojásokat belekeverjük. A lisztet, étkezési keményítőt és a sütőport elvegyítjük, átszitáljuk, és apránként a középső fokozaton belekeverjük.
  2. A tésztát kikent, (22 cm átmérőjű) koszorúformába töltjük, és a formát a sütő rácsára helyezzük, és alsó-felsőn 180 fokon tűpróbáig sütjük. A kész koszorút 10 percig a formában pihentetjük, majd süteményrácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot készítünk a tasakon lévő leírás szerint, fóliával lefedjük, és hűlni hagyjuk.
  4. A vajat habosra keverjük, és a pudingot evőkanalanként belekeverjük, (ügyeljünk arra, hogy se a puding, se a vaj ne legyen túl hideg, nehogy a massza megdermedjen).
  5. A koszorút vízszintesen kétszer elvágjuk. Az alsó és középső lapot a dzsemmel megkenjük. A vajas krém 1/3-át az alsó rétegre rákenjük, a középső karikával lefedjük, gyengén rányomjuk, és a fennmaradt krém felével bevonjuk. 2-3 evőkanál krémet a díszítéshez félreteszünk, ebbe keverjük a matcha teaport, és közepes csillagcsőrű nyomózsákba töltjük. A  pörkölt mogyorót a koszorúra szórjuk, és a nyomózsákba tett krémmel díszítjük.

MÉG TÖBB ISTENI DESSZERT RECEPT >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss