Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti koszorú

90 perc
bonyolult
költséges
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krémhez a pudingport 7,5 dkg cukorral elvegyítjük, és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Ezután 4 dl tejet felforralunk, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a feloldott pudingport, és kevergetve felforraljuk. Kb. 1 perc főzés után tálba öntjük, és szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. A tetejére terítsünk folpakot, hogy ne bőrösödjön!
  2. A vajból kimérünk 25 dkg-ot, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A tésztához a maradék vajat robotgép habverőjével habosra keverjük a sóval, 20 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd váltogatva beledolgozzuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet, valamint az 5 ek tejet. Vajjal jól kikent, liszttel meghintett 1,4 l-es, 22 cm átmérőjű koszorúformába töltjük, és előmelegített sütőben 175 fokon (légkeverésnél 150 fokon) sütjük 30-40 percig. Sütőrácsra téve, a formában pihentetjük egy rövid ideig, mielőtt kiborítjuk.
  3. A maradék szoba-hőmérsékletű vajat robotgép habverőjével habosra keverjük kb. 15 perc alatt, majd evőkanalanként beledolgozzuk a pudingot. A ribizlizselét simára keverjük.
  4. A kihűlt tésztát keresztben három egyenlő vastag részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a zselé felével, és rásimítjuk a krém 1/4-ét. Ráhelyezzük a középső lapot, megkenjük a maradék zselével és 1/4 adag krémmel, majd rátesszük a felső lapot. A koszorút bevonjuk a maradék krémmel, és megszórjuk a grillázzsal. Végül a tetejére tejszínhabrózsákat nyomunk, és mindet egy-egy felezett koktélcseresznyével díszítjük. Fogyasztás előtt a tortát kb. 2 órát pihentetjük a hűtőben.

Megjegyzés

Fotó: Gastro_FrankfurterKranz ©Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss