A burgonyát és a zellert meghámozzuk, kb. azonos nagyságú apró kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben, külön-külön puhára főzzük.
A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.
Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd citromlét adunk hozzá - azaz tartármártást készítünk.
Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a friss petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is.
A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük.
A saláta tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk.