hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Franciasaláta

MME MME
2 4.4/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A burgonyát és a zellert meghámozzuk, kb. azonos nagyságú apró kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben, külön-külön puhára főzzük.
  2. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.
  3. Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd citromlét adunk hozzá - azaz tartármártást készítünk.
  4. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a friss petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
  5. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is.
  6. A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük.
  7. A saláta tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss