Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Franciasaláta

MME MME
2 4.4/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát és a zellert meghámozzuk, kb. azonos nagyságú apró kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben, külön-külön puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.
  2. Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint citromlét adunk hozzá, azaz tartármártást készítünk. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is.
  3. A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük.
  4. A salátaleveleket megmossuk, szárazra törölgetjük, kibélelünk velük egy mélyebb tálat, beleszedjük a franciasalátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk.

DIÓK BAKLAVA RECEPT >>> 

DIÓS ÉS MÁKOS BEJGLI >>>

 

Ezek is érdekelhetnek