Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Franciasaláta Erdélyből

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csirke aprólékja, szárnya
  • 6-8 sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • fél karalábé
  • fél zeller
  • 1 burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szemes bors
  • ételízesítő
  • A majonézhez:
  • 2 tojás sárgája
  • kb. 2,5 dl olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • Valamint:
  • 2 kisebb csemegeuborka

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból lassú tűzön húslevest főzünk. (Ennek módját itt nem részletezem.)

Amíg a leves készül, elkészítjük a majonézt. A tojássárgáját összekeverjük a mustárral, és először cseppenként, majd bátrabban adagolva az olajat, kevergetjük a majonézt. Jó kemény és fényes lesz, no meg szaporodik. :)

Ha elkészült a leves, leszűrjük, a szemes borsot kiszedjük, a zöldségeket hűlni hagyjuk. Vágódeszkán apró kockákra daraboljuk a hagymán kívül az összes zöldséget. Továbbá a csirkehúsból is aprítunk jól szétnyomkodva a szárnyából, nyakából, ahol nagyon finom a hús. Továbbá felaprítjuk, pici darabokra a csemegeuborkát is.

Veszünk egy nagy tálat, és az aprított zöldségeket, burgonyát, az uborkát a hússal és a majonézzel jól összekeverjük. Ha kell, sózzuk, ici-pici bors jöhet bele, és ha kell még, esetleg mustár.

Hűtőben pár órát hagyjuk összeérni az ízeket.

Megjegyzés

Erdélyben sem almát, sem kukoricát, sem tejfölt nem tesznek bele.
A hús és az uborka dobja fel és teszi egyedivé. Próbáljátok ki.
- emeske38

Ezek is érdekelhetnek