Elkészítés: A hozzávalókból lassú tűzön húslevest főzünk. (Ennek módját itt nem részletezem.)
Amíg a leves készül, elkészítjük a majonézt. A tojássárgáját összekeverjük a mustárral, és először cseppenként, majd bátrabban adagolva az olajat, kevergetjük a majonézt. Jó kemény és fényes lesz, no meg szaporodik. :)
Ha elkészült a leves, leszűrjük, a szemes borsot kiszedjük, a zöldségeket hűlni hagyjuk. Vágódeszkán apró kockákra daraboljuk a hagymán kívül az összes zöldséget. Továbbá a csirkehúsból is aprítunk jól szétnyomkodva a szárnyából, nyakából, ahol nagyon finom a hús. Továbbá felaprítjuk, pici darabokra a csemegeuborkát is.
Veszünk egy nagy tálat, és az aprított zöldségeket, burgonyát, az uborkát a hússal és a majonézzel jól összekeverjük. Ha kell, sózzuk, ici-pici bors jöhet bele, és ha kell még, esetleg mustár.
Hűtőben pár órát hagyjuk összeérni az ízeket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre