Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Franciakrémes torta gluténmentesen

70 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • 5-6 kerek rizslap
  • 4 db tojás
  • 3 cs vaníliás pudingpor (GM)
  • 1,2 l tej (esetleg növényi tej, akkor tejmentes is)
  • 1 db vaníliarúd vagy vaníliakivonat
  • 5-6 ek cukor/eritrit
  • fél l habtejszín (ha a tejet is növényi tejre cseréltük, ezt Hulalara cserélhetjük)
  • Te tejére: csokireszelék

Elkészítés

  1. A rizslapokat egy-két mp-re (és nem többre!) hideg vízbe mártjuk, és úgy helyezzük ezeket egy kerek tortaformába, hogy kissé fedjék egymást. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Elkészítjük a sárga krémet: 1 liter tejet felteszünk melegedni a vaníliarúddal. A 4 tojássárgáját a cukorral, a pudingporral és a maradék tejjel simára keverjük, ha a tej felforr, a tojásos-pudingos keveréket beleöntjük, és sűrűre főzzük. Elzárjuk alatta a tüzet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárga krémből a vaníliarudat kidobjuk, a tojáshabot beledolgozzuk óvatosan a sárga krémbe, de már nem főzzük! Óvatosan a megsült rizslapokra merjük a krémet, és hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínt vagy a tejszínhabot és a krém tetejére kenjük. Egy keveset meghagyunk, azt habzsákba kanalazzuk , és habrózsákkal díszítjük. A közepére csokit reszelünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss