hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia vaníliás krémes

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 3 dkg kakaó
  • 7 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • A habhoz:
  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • A mázhoz:
  • 2 púpos kanál cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • pici méz
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 6 tojás sárgáját kikeverjük a tészta hozzávalóival, végül beleforgatjuk a 6 tojás habját, és előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a 6 tojás sárgáját a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat a
cukorral habosra keverjük, és krémesre dolgozzuk a kihűlt vaníliakrémmel. Rákenjük a kihűlt tésztára.

A habhoz a cukrot a tojásfehérjével gőz
fölött kikeverjük. Ha kihűlt, rákenjük a vaníliás krém tetejére.

A csokimázhoz a cukrot és a kakaót pici vízzel összeforraljuk, a tűzről levéve hozzátesszük a vajat, és a hab tetejére öntjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss