Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia túrógombóc

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Áttörjük a túrót, belekeverjük a búzadarát , a tojást, kevés sót, majd egy órát pihentetjük a masszát.

2.

Fazékban felteszünk 4 liter vizet forrni kevés sóval.

3.

Nedves kézzel kis gombócokat formálunk a masszából, beletesszük forrásban lévő vízbe, és mérsékelt tűzön 10 percig főzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére.

4.

Szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegtetjük.

5.

Széttörjük a csokit. Kis lábosban, forró gőz fölött addig keverjük margarinnal, amíg folyékonnyá válik.

6.

Meglocsoljuk vele a gombócokat, végül megszórjuk kókuszreszelékkel.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlott tartalmak

Friss