25 dkg szobahőmérsékletű krémtúró (lehet vaníliás, akár mazsolát is szórhatunk bele)
2,5 dl sűrű tejföl
1 pohár porcukor
1/2 pohár apróra vagdalt mogyoró (akár ki is hagyható)
A szószhoz:
12,5 dkg vaj
1/2 pohár cukor
1 pohár narancslé
1/3 pohár Grand Marnier likőr
2 kiskanál kukoricakeményítő
4 kiskanál citromlé
Elkészítés
A töltelékhez a túrót a tejföllel és a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mogyorót. Minden palacsintára teszünk 2 evőkanállal a töltelékből, és összecsavarjuk.
A szószhoz egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Állandó keverés közben hozzáadjuk a cukrot, és kis lángon addig melegítjük, míg aranybarna lesz. Hozzáöntjük a likőrt és a narancslevet. Elkeverjük a citromlevet a keményítővel, és hozzáadjuk a szószhoz. Állandó keverés közben forráspontig hevítjük.
Minden tányérra teszünk 2 palacsintát. A palacsinták tetejére néhány gerezd mandarint helyezünk, és leöntjük a forró szósszal. Azonnal tálaljuk.