Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia töltött palacsinta narancsszósszal

45 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 16 db 20 cm átmérőjű palacsinta
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg szobahőmérsékletű krémtúró (lehet vaníliás, akár mazsolát is szórhatunk bele)
  • 2,5 dl sűrű tejföl
  • 1 pohár porcukor
  • 1/2 pohár apróra vagdalt mogyoró (akár ki is hagyható)
  • A szószhoz:
  • 12,5 dkg vaj
  • 1/2 pohár cukor
  • 1 pohár narancslé
  • 1/3 pohár Grand Marnier likőr
  • 2 kiskanál kukoricakeményítő
  • 4 kiskanál citromlé

Elkészítés

  1. A töltelékhez a túrót a tejföllel és a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mogyorót. Minden palacsintára teszünk 2 evőkanállal a töltelékből, és összecsavarjuk.
  2. A szószhoz egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Állandó keverés közben hozzáadjuk a cukrot, és kis lángon addig melegítjük, míg aranybarna lesz. Hozzáöntjük a likőrt és a narancslevet. Elkeverjük a citromlevet a keményítővel, és hozzáadjuk a szószhoz. Állandó keverés közben forráspontig hevítjük.
  3. Minden tányérra teszünk 2 palacsintát. A palacsinták tetejére néhány gerezd mandarint helyezünk, és leöntjük a forró szósszal. Azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss