Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia rakott brokkoli

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított és feldarabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük. 3 db tojást megfőzünk, megpucolunk, majd tojásszeletelővel felaprítjuk.
  2. 2 db tojásfehérjéből 1 csipet sóval nem túl kemény habot verünk. Egy nagyobb tálbanelkeverjük a tejfölt a tojássárgával, a sajt felével és a reszelt fokhagymával, majd szerecsendióval, fehérborssal és sóval ízesítjük. Ezután hozzákeverjük a főtt brokkolit és az aprított tojást, majd lazán hozzákeverjük a tojáshabot.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk a vaj felével, meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a brokkolis masszát. A tetejére daraboljuk a maradék vajat, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és 180 fokra előmelegített sütőbenlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

A recepttől eltérve a brokkoli főzővizébe tettem egy kiskanál szódabikarbónát és ételízesítőt. Önálló fogásnak, körítésnek kínálhatjuk. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss