hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia pórélepény

MME MME
2 3.5/5
120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk. Az élesztős folyadékot összekeverjük a liszttel, az olajjal, sóval. A tésztát kidolgozzuk, ha szükséges, adunk még hozzá vizet. Meleg helyen, letakarva 1 órát kelesztjük. A megtisztított pórét felkarikázzuk (a zöld részét is). A tésztát lepényformába nyomkodjuk. Ráhalmozzuk a pórékarikákat. Sóval, borssal, kakukkfűlevelekkel ízesítjük. Leöntjük a reszelt sajttal elkevert tejföllel és közepesen forró sütőbe toljuk. Kb. 30 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek