Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia palacsinta

MME MME
5 4.5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a vajjal, majd apránként hozzáadjuk a lisztet (és felváltva, hogy jól keverhető legyen) a tejet is.

2.

Ehhez a masszához keverjük a tojásfehérjét. Palacsintasütőben sütjük (ha teflon, nem kell olaj alá), de csak az egyik oldalát. A palacsintákat mindig a sült oldalával csúsztatjuk a tányérra, a habos oldalt megszórjuk kakaós porcukorral, a következő palacsintáét cukros darált dióval, a harmadik réteget pedig vaníliás cukorral, és így tovább, míg tart a tészta.

3.

Az utolsó palacsintának a megsült oldalát hagyjuk felül, és ezt is megszórjuk vaníliás cukorral. Úgy szeleteljük, mint a tortát, tálaláskor csokimártást, tejszínhabot is kínálhatunk hozzá, megszórhatjuk tört mogyoróval.

 

Ezek is érdekelhetnek