Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia mákos szelet grillázs mogyoróval

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 6 evőkanál víz
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg mák (egészben, nem darálva!)
  • 2 csomag sütőpor
  • A 2. laphoz:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • kevés tej
  • A krémhez:
  • 3 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 13 dkg margarin
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • A tetejére:
  • 10 dkg grillázs mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk belőle.

A krémhez a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrokat, a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük. 2 vaníliás pudingport 7 dl tejben felfőzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.

Megtöltjük a süteményt: 1 lap, krém, mákos piskóta, krém, a másik lap. A krémből annyit hagyjunk, hogy a tetejét is megkenhessük. A tetejére gazdagon szórunk a grillázs mogyoróból.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss