hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia lecsós lasagne

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kis padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 szál kakukkfű
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • olívaolaj a serpenyőbe
  • 40 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 tk paradicsompüré
  • 1 tk cukor
  • 1 db babérlevél
  • bors
  • 20 dkg lasagnelap
  • 20 dkg ricotta
  • 12 dkg reszelt mozzarella

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk. A megmosott padlizsánt és cukkinit, valamint a kicsumázott paprikát felkarikázzuk vagy felkockázzuk. (A cukkiniből vágunk néhány hosszabb szeletet, amit félreteszünk.) A leöblített kakukkfüvet és a bazsalikom lecsipkedett leveleit néhány darab kivételével felaprítjuk.
  2. Nagy serpenyőben némi olívaolajat hevítünk. Rádobjuk a kétféle hagymát, és 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, és lefedve, gyengébb tűzön pároljuk 10 percig.
  3. A paprikát és a cukkinit is a serpenyőbe szórjuk. Összeforgatjuk a hagymás padlizsánnal, megöntözzük néhány kanál olívaolajjal, és 2-3 percig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét, a cukrot, az aprított zöldfűszereket és a babérlevelet, majd gyenge tűzön összeforraljuk kb. 20 perc alatt. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy kb. 35 x 25,5 cm-es felfújtforma vagy tűzálló tál aljára vékony réteg francia lecsót teszünk, és befedjük egy sor lasagnelappal. A maradék hozzávalókkal folytatjuk a rétegezést úgy, hogy felülre lecsó kerüljön. Rákanalazzuk és elsimítjuk a ricottát, megszórjuk a reszelt mozzarellával, rátesszük a félretett cukkiniszeleteket, majd az előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre, amíg a sajtok szépen ráolvadnak. A félretett bazsalikommal és kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

Lasagnereceptek a Mindmegettén >>> 


Megjegyzés

Tetszés szerinti zöldsalátát készíthetsz hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek