Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia krémes tortának

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 9 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1,2 l víz
  • A habhoz:
  • 5 dl habtejszín
  • A mázhoz:
  • 1/2 teáskanál instant kávé
  • 5 evőkanál tej
  • 20 dkg cukor
  • 7 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Ezután 2 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk, és nagy gáztepsi hátán megsütjük. 2 nagy kört vágtam, és erre formáltam a 2 lapot.

A krémhez a vaníliás pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 liter vizet felforralunk, és ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások keményre vert habját, amelyben már előzőleg 20 dkg porcukrot is elkevertünk.
Tovább forraljuk az egészet 3-4 percet, és forrón az alsó lapra kenjük.
Az alsó lap köré kartonpapírból vágtam keretet, melyet fóliával vontam be, és úgy öntöttem bele, simítottam el a krémet.

A karamellmázhoz a fél teáskanál instant kávét 5 evőkanál tejben feloldjuk, és 20 dkg porcukrot hozzáadva kis lángon folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödik, levesszük a tűzről, és 7 dkg margarint keverünk hozzá. A másik lapot bevonjuk ezzel a mázzal, majd cikkekre vágjuk.

1/2 liter habtejszínt felverünk keményre, majd a krémre simítjuk, a habrózsákhoz és a torta bevonásához hagyunk belőle. A tetejére illesztjük a mázzal bevont tésztacikkeket, és ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés

Maradék tojásfehérjéből készült.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss