A rizslapokat egy-két másodpercre hideg vízbe mártjuk, majd belehelyezzük egy kerek tortaformába úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a sárga krémet: 1 liter tejet felmelegítünk a vanília rúddal. A 4 darab tojás sárgáját, a cukorral, a pudingporral és a maradék tejjel simára keverjük. Ha a tej felforrt, a tojásos-pudingos keveréket beleöntjük, és sűrűre főzzük. Elzárjuk alatta a tüzet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárga krémből a vanília rudat kidobjuk, a tojáshabot beledolgozzuk, óvatosan a sárga krémbe, de már nem főzzük tovább! Óvatosan a megsült rizslapokra merjük a krémet, és hagyjuk kihűlni.
Felverjük a Hulalát, vagy a tejszínhabot a habfixálóval, és a krém tetejére kenjük, egy keveset meghagyunk, azt habzsákba tesszük, és habrózsákkal körbe díszítjük. A közepére csokit reszelünk.
Pont olyan, mint az "igazi" franciakrémes, csak torta formában készül és természetesen gluténmentesen. Ha a tejet kókusz-, vagy rizstejre cseréljük, tejérzékenyek is fogyaszthatják! - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!