Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia krémes torta (gluténmentesen)

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 5-6 db rizslap, kerek
  • 4 db tojás
  • 3 cs pudingpor Vanília ízű (GM)
  • 1,2 l tej
  • 1 db vanília rúd, vagy vanília kivonat
  • 5-6 ek cukor/eritrit
  • 1/2 l Hulala vagy habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • Tetejére:
  • csoki reszelék

Elkészítés

  1. A rizslapokat egy-két másodpercre hideg vízbe mártjuk, majd belehelyezzük egy kerek tortaformába úgy, hogy kissé fedjék egymást.
  2. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
  3. Elkészítjük a sárga krémet: 1 liter tejet felmelegítünk a vanília rúddal. A 4 darab tojás sárgáját, a cukorral, a pudingporral és a maradék tejjel simára keverjük. Ha a tej felforrt, a tojásos-pudingos keveréket beleöntjük, és sűrűre főzzük. Elzárjuk alatta a tüzet. 
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárga krémből a vanília rudat kidobjuk, a tojáshabot beledolgozzuk, óvatosan a sárga krémbe, de már nem főzzük tovább! Óvatosan a megsült rizslapokra merjük a krémet, és hagyjuk kihűlni.
  5. Felverjük a Hulalát, vagy a tejszínhabot a habfixálóval, és a krém tetejére kenjük, egy keveset meghagyunk, azt habzsákba tesszük, és habrózsákkal körbe díszítjük. A közepére csokit reszelünk.

Megjegyzés

Pont olyan, mint az "igazi" franciakrémes, csak torta formában készül és természetesen gluténmentesen. Ha a tejet kókusz-, vagy rizstejre cseréljük, tejérzékenyek is fogyaszthatják! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss