Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia hagymatorta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát tisztítás után félbevágtam, 3-4 mm-esre szeleteltem. Az újhagymát 1/2 cm vastagra karikáztam. Egy nagyobb serpenyőben felhevítettem a vajat és az olajat, megszórtam a cukorral, kissé karamellizáltam, majd rádobtam a hagymákat. Állandó kevergetés mellett pirítani kezdtem, mikor kissé összeesett, felöntöttem a leves felével, enyhén sóztam, teáskanál szárított kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval, borssal fűszereztem. Lassú tűzön pároltam, a levessel folyamatosan felöntöttem. Kb. 12-15 perc elteltével krémesen puhára párolódott. Hűlni hagytam.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem.

A leveles tésztát kissé kinyújtottam, egy nagy kerek kerámiaforma aljára sütőpapírt tettem, kibéleltem a tésztával, a lelógó széleket körben levágtam. Egy újabb réteg sütőpapírt borítottam a tésztára, majd sütőbabot szórtam rá – így meg lehet akadályozni, hogy a tészta sütés közben felemelkedjen. 10-12 percre betettem a sütőbe.

Közben a tojásokat a tejföllel elkevertem, sóztam, borsoztam. A petrezselyemzöldet finomra aprítottam, a sajtot lereszeltem, a tojásos keverékhez adtam.

A levágott tésztarészekből kis levélformákat szúrtam ki, késsel erezetet rajzoltam rájuk.

Az elősütött tésztára halmoztam a párolt, fűszeres hagymát, majd a tojásos-sajtos keveréket. 1 tojást kissé felvertem, a levélformákat vékonyan megkentem, a torta tetejére rakosgattam. 35-40 percre visszatettem a 175 fokra mérsékelt sütőbe, és aranyszínűre sütöttem.

Melegen, langyosan, sőt hidegen is nagyon finom!

Megjegyzés



További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek