Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia hagymaleves rozmaringgal

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított hagymákat félbe vágjuk, majd felszeleteljük. Felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat, majd kis lángon megpirítjuk-pároljuk rajta a hagymát. Végül sózzuk és borsozzuk.

2.

Hozzáöntjük a bort. Ha a hagyma már puha és világos színű, hozzáöntjük az alaplevet is. A rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel fűszerezzük, és további 2 percig forraljuk.

3.

Beborítjuk a kenyérszeleteket reszelt sajttal, és 175 fokos sütőben pirosra sütjük. Tányérokba tesszük, és rámerjük a forró levest. Azonnal tálaljuk.

még több leves recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss