Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia hagymakrémleves

MME MME
18 4.6/5
55 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A vöröshagymák felét nagyobb, másik felét kisebb kockákra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Kicsit később, hogy meg ne égjen, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát is, és együtt pirítjuk tovább.
  2. Amikor megpirult, rászórjuk a lisztet, tovább pirítjuk 1 percig, majd felengedjük 1,2 l vízzel. Beletesszük a fűszereket és a húsleveskockát. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen megpuhul (kb. 35-45 perc).
  3. Az elkészült hagymalevest krémesre turmixoljuk. Pirított kenyérszeletekkel vagy kenyérkockákkal és reszelt sajttal forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom, különösen akkor, amikor a sajt beleolvad, a meleg levesbe. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss