Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia csokimousse

30 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A kétféle csokoládét finomra aprítjuk, együtt fémtálba szórjuk, és vízfürdőben felolvasztjuk.
  2. A tengeri sót mozsárban széttörjük. Az egész tojást, valamint a sárgájákat fémtálban mérsékelten meleg vízfürdőbe tesszük, és habverővel sűrűn krémesre keverjük. A tálat kiemeljük a vízfürdőből, és az olvasztott csokoládét a tojáskrémbe vegyítjük.
  3. Ezután visszatesszük a vízfürdőbe, és a masszát simára keverjük. Közben hozzáadjuk a konyakot vagy a narancslét. Végül a tálat jeges vízbe helyezzük, és az időnként átkevert csokis masszát hűlni hagyjuk.
  4. A tejszínt félkemény habbá verjük, és 1/3-át a lehűlt csokis masszába keverjük. Spatulával beleforgatjuk a maradék habot, majd a masszát több kis vagy egy kb. 30 x 25 cm-es formába simítjuk.
  5. Éjszakára vagy legalább 5 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

MÉG TÖBB CSOKOLÁDÉ MOUSSE RECEPT >>> 

Megjegyzés

Azonos mennyiségű bevonóval is elkészítheted.
Túl forró vízfürdőben a tojássárgája összeugrik!
A tejszínt ne verd túl keményre, máskülönben nem lehet tökéletesen eloszlatni a csokis masszában. - MME

Ezek is érdekelhetnek