Francia citromtorta (Tart au citron)

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • vaj
  • liszt
  • tojás
  • nádcukor
  • víz
  • vaj
  • nádcukor
  • tojás
  • citrom
  • főzőtejszín

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a vizet, és homogén tésztává gyúrjuk. A kész tésztát alufóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez kikeverjük a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd belekeverjük a főzőtejszínt.
  3. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán kinyújtjuk, a pitetálba fektetjük, a széleit levágjuk, majd beleöntjük a citromos krémet. 190 fokon kb. 40 percig sütjük, amíg a krém összeáll és színt kap.

    CITROMOS DESSZERTEK A PITÉKTŐL A LEMON CURDIG >>> 

    CITROMOS TÚRÓTORTA POFONEGYSZERŰEN >>> 

    CITROMKENYÉR - NAGYON CITROMOSAN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss