Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia citromtorta (Tart au citron)

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 17,5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 db tojás
  • 2 dkg nádcukor
  • 2 ek víz
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 db tojás
  • 2 db citrom (reszelt héja és kifacsart leve)
  • 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a vizet, és homogén tésztává gyúrjuk. A kész tésztát alufóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez kikeverjük a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd belekeverjük a főzőtejszínt.
  3. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán kinyújtjuk, a pitetálba fektetjük, a széleit levágjuk, majd beleöntjük a citromos krémet. 190 fokon kb. 40 percig sütjük, amíg a krém összeáll és színt kap.

    CITROMOS DESSZERTEK A PITÉKTŐL A LEMON CURDIG >>> 

    CITROMOS TÚRÓTORTA POFONEGYSZERŰEN >>> 

    CITROMKENYÉR - NAGYON CITROMOSAN >>> 

Ezek is érdekelhetnek