hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia citrompite

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

1.

Egy tűzálló tálban összekeverjük a felkockázott vajat az olajjal, 3 evőkanál vízzel, a cukorral és a sóval. Az edényt 210 fokos sütőbe tesszük kb. 15 percre. Ha a keverék már barnulni kezd a szélén, kivesszük a sütőből. Hozzáadjuk a lisztet, és összedolgozzuk fakanállal. Akkor jó a tészta, ha már nem ragad. Gombócot formázunk belőle, és kibélelünk vele egy 23 cm átmérőjű piteformát. Megszurkáljuk villával, és a 210 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

2.

A krémhez habosra verjük a tojásokat. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A citromlevet felmelegítjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a cukrot és a vajat. Ha a vaj felolvadt, a keverékből egy keveset adunk a tojáshoz. Kevergetve öntjük a citromos-tojásos keveréket a vajas keverékhez, és kis lángon sűrű krémmé főzzük. A kihűlt tésztára simítjuk, és 180 fokos sütőben még 5-7 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és felszeletelve tálaljuk.

MÉG TÖBB ISTENI PITE >>> 

ISTENI ÉS EGYSZERŰ: A MORZSASÜTI - ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CRUMBLE! >>> 

ISTENI LEPÉNYEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek