hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia almatorta

75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadva habosítjuk tovább. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tészta egyik felét a kivajazott, kilisztezett sütőforma aljára terítjük. Beborítjuk a 2 mm-es szeletekre vágott almával, és rásimítjuk a tészta második felét.
  3. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük. Ezután a tetejét vékonyan megkenjük olvasztott, fahéjas mézzel, és 5 percre visszatesszük a sütőbe. Ha kihűlt, szeleteljük, vaníliafagylalttal tálalhatjuk.

    Még több ínycsiklandó almatorta >>> 

    A legjobb almás receptek >>> 

    Tortareceptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss