Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral összekeverjük, átszitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és a tojást, végül belegyúrjuk a vajdarabkákat. Ha nagyon ragadna, rövid időre tegyük hűtőbe a tésztát.
Melegítsük be a sütőt 200 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, kb. 30 cm átmérőjű köralakban. Helyezzük egy sütőlemezre, majd éles késsel vágjuk körbe, hogy szép kört kapjunk. A leeső tésztából készítsünk peremet a tésztánk szélére.
Hámozzuk meg az almákat, vágjuk ketté, vegyük ki a magházukat, majd a cikkeket vágjuk vékony szeletekre. Halmozzunk a tésztánk közepére néhány kis kockára vágott almát, majd rendezzük körkörösen az almaszeleteket a tésztára kívülről a közepe felé haladva, félig egymásra téve a szeleteket. Hintsük meg cukorral, és locsoljuk meg az olvasztott vajjal.
Tegyük ezután a sütőbe, és süssük kb. 45 percig. Majd kenjük meg a felmelegített barackdzsemmel, és toljuk vissza a sütőbe még kb. 5-10 percre. Langyosan tortástálra csúsztatjuk és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre