Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia almatorta III.

MME MME
4 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, ezután egyenként hozzáadunk 2 tojást, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport hozzákeverve tésztává gyúrjuk. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk. Szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket. A süteményt a sütő alsó rácsán 35 percig sütjük. A tejfölt a megmaradt tojásokkal, a fennmaradó cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás
süteményre, és a sütőbe visszatéve még 25 percig sütjük. A már kihűlt
tortát porcukorral meghintjük.

Ezek is érdekelhetnek