Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Már egy gombóc fagyival segíthetsz!

default user icon
MME
A Fragola Fagylaltozó vezetősége tavaly elhatározta, hogy minden évben támogat olyan alapítványokat, amelyek szívükhöz közel állnak. Fagyizzatok, és segítsetek!

Talán láttátok a Fragola három üzletében - a Csévi úton, a Kiss János altábornagy utcában és a Pozsonyi úton - az Adománytáblákat. Az a koncepció, hogy ha kértek mondjuk 2 gombóc fagyit és adományozni szeretnétek, akkor egy gombócot a tölcsérbe kaptok, a másik gombócot szimbolizáló mágneskorongot az Adománytáblára helyezhetitek. A fagyizók pedig minden hónapban közösen gyűjtenek egy abban a hónapban megjelölt alapítványnak.

Áprilisban az Autistic Art - Mosoly Otthon alapítvány javára helyezték fel az adománygombócokat a táblára. Minden kampány, gyűjtés ünnepélyes adomány átadással zárul.

Május elején Gryllus Dorka színművésznő járt a Kiss János altábornagy utcában. Ő maga is szívügyének tekinti a jótékonykodást, és régóta segíti az Alapítvány munkáját.

Az előző hónapban az Autistic Art – Mosoly Otthon alapítvány részére több mint 250 000 Ft gyűlt össze.

Autistic Art - Mosoly Otthon Alapítvány

Az Autistic Art - Mosoly Otthon Alapítvány célja, hogy a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit javítsa. A nonprofit szervezet kiállítások, aukciók szervezésével és dizájntermékek értékesítésével támogat 11 autistáknak kialakított lakóotthont. Az országban egyedül az alapítvány művészeti programja biztosít művészeti foglalkozásokat kortárs művészeti szemlélettel, mely az autista személyek belső világának bemutatását és saját vizuális eszközrendszerük megerősítését támogatja. A művészeti foglalkozásokon születő rajzokat, alkotásokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatják be, valamint a kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art dizájn divatmárka termékein: így sálakon, noteszeken, pulóvereken, füzeteken, boros címkéken és csokoládékon.

Az együttműködés az alapítvánnyal a jövőben is folytatódik: a Fragola kézműves budapesti üzleteiben elérhetőek lesznek az Autistic Art noteszei, füzetei és a Kockacsokival együttműködésben készült desszertek is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss