Vannak fogások, amelyek jól bírják a mélyhűtőt, ezért ezeket érdmes pár nappal karácsony előtt elkészíteni. Összeszedtük, hogy milyen ételekkel időzíthetsz okosan ahhoz, hogy 24.-én stresszmentesen készíthetsd el a karácsonyi ebédet vagy vacsorát.
Ezeket fagyaszthatod is!
A töltött káposzta jól viseli a mélyhűtőt, ezért már akár ma is elkészítheted. Ugyanígy a megtöltött pecsenyének való húsokat is lefagyaszthatod előkészítés után, hogy 24.-én már csak készre kelljen sütnöd.
KARÁCSONYI MENÜ: 7+2 KIPRÓBÁLT TÖLTÖTT KÁPOSZTA RECEPT >>>
A tepertőkrém kitűnő előétel lehet, és ha előre elkészíted, akkor csak a kiegnedésére kell figyelned szenteste. Ha panírozott fogással készülsz, akkor azt nyugodtan panírozd be előre, mert a panírozott húsok, halak és zöldségek minőségéből sem vesz el, ha előtte lefagyasztod őket. A bejgli is jól viseli a mélyhűtőt, a zserbónak pár napi állás jót is tesz, ha hűvös helyen tartod. A zserbót, gyümölcskenyeret is bátran fagyaszthatod, de ezek szintén jól viselik, ha pár napig fogyasztás előtt.
ÍGY LESZ TÖKÉLETES A BEJGLI - 5 EGYSZERŰ LÉPÉS! >>>
Pár nappal karácsony előtt:
- Süsd meg a bejglit! Ha kihűlt, akkor tekerd alufóliába, és tartsd hűvös helyen!
- Főzd készre a töltött káposztát, ha kihűlt, akkor tedd a mélyhűtőbe!
- Párold meg a pecsenyehúsokat, töltött húsokat, és a befejezésig tartsd hidegen!
- Főzd meg a levest – ajánlott kuktában főzni, hogy ne legyen zavaros!
KARÁCSONYI MENÜ 5 TELJESEN HÉTKÖZNAPI HOZZÁVALÓBÓL >>>
Karácsonyi menüsorok, a levestől a desszertig >>>
Jóból is megárt a sok!
1. A menü összeállításánál figyelj arra, hogy ha halat kínálsz főételnek, akkor az előétel ne halas fogás legyen pl. halászlé legyen.
2. Ha a főételhez gyümölcsös köretet készítesz, akkor a desszert ne legyen gyümölcsös.
3. Ha hideg előételt készítesz, azt mindig meleg leves kövesse, hogy meglegyen a menü dinamikája.
4. Ha több húsból készítesz főételt, vagy több főételt készítesz, akkor arra ügyelj, hogy legyen benne zsírosabb, és soványabb hús is.