Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem hiszed el, ahogy robban a lisztes zsák - ilyen főzős videókat még nem láttál!

default user icon
MME
Az utóbbi néhány évben a főzős videók olyan fejlődésen mentek keresztül, hogy csak pislogunk. Míg korábban akár egy órán keresztül néztük végig, hogyan kerül a karamellizált hab a madártej tetejére, úgy ma már inkább a rövid videókat részesítjük előnyben. David Ma életművész és filmrendező, azonban úgy gondolta, hogy egy főzős videó is lehet önmagában egy művészeti alkotás.

spagetti húsgombóccal - tarantino módra

Tarantinót a spagetti és húsgolyó ihlette meg, amolyan Kill Bill formájában. Fröcsög a paradicsom, kettétörik a spagetti és repkednek a kések pont úgy, mint a bosszútól szomjas filmben. Állítólag a bosszú jéghidegen tálalva a legjobb, mi mégis inkább forrón kérnénk a húsgolyókat. Hogy pontosan mennyi paradicsomlére volt szükség a rövidfilm elkészítéséhez, azt nem tudjuk, mindenesetre a Kill Bill-ben a nagy mészárlós jelenethez több mint 400 liter művért használtak fel. A zeneválasztás pedig legalább olyan kitűnő, mint Johnny Cashtől a Satisfied Mind.


Gofri, ahogy Michael Bay készíti

Az akciófilmek szerelmesei szinte biztos, hogy még ma este nekilátnak egy finom waffel elkészítésének, ha megnézik a Michael Bay rendezésében készült egy perces filmet. Láthatjuk, hogy a főzés nem csak kreatív, hanem kifejezetten izgalmas dolog.

S'more Wes Andersontól

Akkor nem fogunk csalódni, a Grand Budapest Hotel rendezője, Wes Anderson stílusában sem. A kameramozgás, a „habos” stílus és még a zene is tökéletesen illik a rövidfilmhez. Minek használnánk a gáztűzhelyt, ha van illatos rózsaszín mécsesünk, nem igaz?

Palacsinta Curaontól

Ebben a videóban még a tojással való zsonglőrködés is maga a tökéletes művészet. Ne kapkodjunk, miközben repül a palacsinta, inkább kövessük a háttérben szóló zene ritmusát. Alfonso Cuarón, a Gravitáció rendezője biztosít minket arról, hogy a palacsintasütés legalább annyira fontos tevékenység, mint megrendezni az idei év Oscar-díjas filmjét.

A NYÁLCSORGATÓSTÓL A HÁTBORZONGATÓIG: A 10 LEGIZGALMASABB ÉTELKÉSZÍTŐS FILMJELENET >>> 
HAGYMÁS BAB ÉS PISZTÁCIAFAGYI: ÍME BUD SPENCER 6 LEGJOBB KAJÁLÓS JELENETE >>> 
FÁNK, PIZZA, LASAGNE ÉS MÉZ - 7 RAJZFILMHŐS KEDVENC, AMIT MINDENKI IMÁD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss