Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Főtt marhaszelet meggymártással, pirított darával

MME MME
1
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst megtisztítjuk, majd egy fazékban alacsony lángon feltesszük főni a megtiszított és felaprított zöldségekkel, a fűszerekkel és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.  Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, és vékonyan felszeleteljük.
  2. A mártáshoz a meggyet egy fazékba tesszük a cukorral, a fűszerekkel és a citromlével együtt, és épp csak annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A keményítőt csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, majd a meggy levéből jó pár kanállal hozzákeverünk, és lassan a meggyhez adjuk. Felforraljuk, és levesszük a tűzről.
  3. A búzadarát egy serpenyőben egy kevés olajon illatosra pirítjuk. Ezután apránként felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, és folyamatos kevergetés mellett kb.4-5 perc alatt puhára főzzük.
  4. A szeletelt főtt marhát a meggymártással és pirított búzadarával tálaljuk. 

ZÖLDSÉGES MARHATOKÁNY>>> 

MARHA STEAK AVOKÁDÓ KRÉMMEL>>> 

OMLÓS MUSTÁROS MARHASÜLT>>> 

Megjegyzés

A hús levét tegyük félre, később remekül használható alapléként főzéshez.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss