Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Főtt marha gyümölcsmártással és pirított burgonyával

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • levesben főtt marhahús
  • A gyümölcsmártáshoz:
  • 1 nagy alma
  • 1 marék fagyasztott meggy
  • csipet szegfűszeg
  • csipet fahéj
  • darabka citromhéj
  • csipet só
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • A pirított burgonyához:
  • 1 kg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • kevés őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A marhahúslevest a szokásos módon elkészítjük, majd a levest tésztával és zöldségekkel tálaljuk. Második fogásként a főtt húshoz gyümölcsmártást és pirított burgonyát tálalunk.

A gyümölcsmártáshoz az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, négyfelé vágjuk, vékonyan felszeleteljük. Kisebb edénybe tesszük a marék meggyel, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, pici sóval és egy darabka citromhéjjal forrásig főzzük. Közben kikeverjük a tejfölt a cukorral és a liszttel, az almához adjuk, fűszerezzük (pár csepp citromlével is ízesíthetjük).

A krumplit vékony karikára vágjuk, teflon serpenyőbe forró zsiradékra tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk-pirítjuk gyakori keveréssel.

A levesben főtt marhahúst a mártással és a burgonyával tálaljuk. Kíméletes, egyszerű és finom.

Megjegyzés

Egyéb gyümölcsfajtákból is tudunk mártást készíteni, és finom püréből készült paradicsommártással is.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss