A megpucolt, kockára vágott burgonyát a sóval elkeverjük, és lefedve 5 percre a mikróba tesszük a legmagasabb fokozatot használva.
Ha a krumpli öreg, vagy már kicsit szárazabb, mielőtt betesszük a mikróba főni, meglocsoljuk kevés tejjel.
Miután lejárt a főzési idő, kivesszük a megfőtt krumplit mikróból, és hozzákeverjük a vajat vagy a margarint. Hagyjuk, hogy elolvadjon rajta, majd ismét összekeverjük.
Visszatesszük a mikróba, de már csak közepes fokozatra/hőmérsékletre, és további 5 percig főzzük. A mikrótól is függhet a főzési idő, ha még picit kemény, hagyjuk 1-2 percig a készülékben.
Előnye a vízben főzéssel szemben, hogy abban az edényben főzhetjük, amiben tálaljuk a főételhez. Sokkal rövidebb idő alatt elkészül, nem kell fazekat mosogatni, és kiönteni, leszűrni a forró vizet. Nem mellesleg nagyon finom az íze. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!