Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Foszlós zsemle - gluténmentes!

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat, robotgép segítségével, homogén tésztává dolgozzuk, kb. 10 perc alatt.
  2. A keverőtálban letakarjuk és további 10 percig pihenni hagyjuk. Ezután olajos kézzel gombócokká formázzuk, és kiolajozott sütőlapra vagy sütőformába tesszük.
  3. Az 50 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig tovább kelesztjük, majd 180 fokon aranybarnára sütjük.
  4. A sütőből kivesszük, majd konyharuhával letakarva hűtjük.

Nagyon finom, foszlós tésztájú zsemle, ami napokig eláll fagyasztás nélkül is.

Recept: Sókiné Hajdara Ágota: Gluténmentes finomságok - recepteskönyv (SpringMed Kiadó Kft.)

Ezek is érdekelhetnek

Friss