Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Foszlós szilvalekváros bukta

120 perc
rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 3 dl tej
  • 10-15 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek tejföl
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 1 egész tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, a tejfölt, a csipet sót. Összedolgozzuk a tésztát, miközben fokozatosan adjuk hozzá az olvasztott, langyos margarint. Jól kidolgozzuk, addig amíg el nem válik a táltól és a kezünktől. A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  2. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, újra összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és megtöltjük szilvalekvárral.Feltekerjük, olajjal kikent tepsibe rakjuk, újrakelesztjük, 20 percig, majd megkenjük a felvert tojással. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Egy finom házi szilvalekváros bukta egy remek reggeli, gyerekeknek,és felnötteknek is.Természetesen én saját főzésű suilvalekvárral készítem. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek