Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Foszlós kakaós csiga

120 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A foszlós kakaós csiga tésztájához az élesztőt a langyos tejben a pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal, a maradék cukorral, a sóval, végül hozzáöntjük az élesztőt, és összedagasztjuk. 45 percig meleg helyen hagyjuk kelni.
  3. Amikor megkelt, ujjnyi vastag, négyzet alakú lappá nyújtjuk. A töltelékhez a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal, a kakaóporral. Megkenjük vele a tésztát, feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle.
  4. Egy közepes nagyságú, magasabb peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és elhelyezzük benne a csigákat egymástól 2 cm távolságra. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, egy másik tepsivel letakarjuk, és még 30 percig hagyjuk kelni.
  5. A megkelt kakaós csigákat 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk a cukorral összekevert tejszínnel. A hőmérsékletet levesszük kb. 140 fokra, és még 10 percig sütjük. Langyosan tálaljuk. 

Megjegyzés

További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss