Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 10 legjobb kakaós csiga, amiből egy tepsi soha nem elég!

default user icon
MME
Az egyik legjobb reggeli kétségtelenül a kakaós csiga, amit kicsik és nagyok egyaránt imádnak. Készíthetjük kelt, leveles, krumplis vagy túrós tésztából, vagy éppen gluténmentes lisztből, a lényeg, hogy jó sok töltelék legyen benne. Mutatjuk a jól bevált receptjeinket!

A kelt tészta népszerűsége töretlen: könnyű, lágy, puha, és persze ezer és egy dologra felhasználható, de talán a legnagyobb klasszikus mégis a kakaós csiga. Sokan tartanak tőle, pedig ha bizonyos aranyszabályokat betartunk, nem egy nagy ördöngösség az elkészítése!

Aranyszabályok kelt tésztához

1. A kelt tésztánál nagyon fontos, hogy minden alapanyag szoba-hőmérsékletű vagy langyos legyen, hogy meggyorsítsuk a kelési folyamatot. Hideg alapanyagokkal ne dolgozzunk.

2. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben futassuk fel úgy, hogy fel is oldjuk a tejben azt, mielőtt állni hagyjuk.

3. A lisztet érdemes átszitálni, mert a kelt tésztáknál hasznos, ha plusz levegőt dolgozunk bele a tésztába.

4. Soha ne hagyjuk, hogy a só és az élesztő érintkezzen, így mielőtt az élesztőt a többi hozzávalóhoz adjuk, a sót keverjük el a lisztben

5. A tésztát alaposan dagasszuk ki, legalább 4-5 percig dagasszuk a géppel. Akkor jó, ha teljesen elválik a tál falától.

De persze ha valaki ennek ellenére elengedné a kelt tésztát, készítheti túrós vagy burgonyás tésztából is a kedvencét, sőt, ha villámgyorsan szeretnénk végezni, a bolti levelesből is kitűnő kakaós csiga születhet! Mutatjuk a kedvenceinket!

KAKAÓS CSIGA - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>> 

GLUTÉNMENTES KAKAÓS CSIGA >>> 

KAKAÓS CSIGA EGYSZERŰEN>>> 

KAKAÓS CSIGA VILLÁMGYORSAN>>> 

KAKAÓS CSIGA, AMI MÁSNAP IS PUHA >>> 

KAKAÓS CSIGA kelt tésztával>>> 

KAKAÓS CSIGA PUHA, TÚRÓS TÉSZTÁVAL>>> 

FOSZLÓS KAKAÓS CSIGA>>

KAKAÓS CSIGA BURGONYÁS TÉSZTÁBÓL>>> 

 PUHA KAKAÓS CSIGA >>> 

MÉG TÖBB KAKÓS DESSZERTET ITT TALÁLSz >>>, ha pegig KELT TÉSZTÁS RECEPETET KERESEL IDE KATTINTS! >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss