Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Foszlós farsangi fánk

MME MME
> 90 perc
bonyolult
átlagos
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, és belemorzsoluk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A liszetet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és összedolgozzuk, kidagasztjuk a tésztát. Akkor van készen, ha a tészta elválik az edény falától. Letakarjuk, meleg helyen, 45 percig a duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk egy centi vastagra, és pogácsaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével tetszőleges nagyságú köröket szaggatunk belőle. Lisztezett deszkára rakjuk a fánkokat, és 15 percig pihentetjük.
  4. Olajat melegítünk, és egymás után kisütjük benne a fánkokat úgy, hogy az első oldalukat fedő alatt, a másikat anélkül sütjük. Fontos, hogy egyszerre csak annyi fánkot tegyünk a nem túl forró zsiradékba, hogy még kényelmesen meg tudjanak nőni kb. a másfélszeresükre. 
  5. Ha aranybarnára sültek, egy papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük őket.

    FARSANGI, CSÖRÖGE, KÉPVISELŐ ÉS TÚRÓ - ISTENI FÁNKOK, MINDEN MENNYISÉGBEN! >>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss