hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Foszlós farsangi fánk

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
30 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A foszlós farsangi fánk elkészítéséhez a langyos tejbe belekeverjük a cukrot, belemorzsoluk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A liszetet a sóval egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt és a tojássárgáját, és összedolgozzuk, kidagasztjuk a tésztát. Akkor van készen, ha a tészta elválik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk 1 cm vastagra, és pogácsaszaggatóval vagy egy pohár segítségével tetszőleges nagyságú köröket szaggatunk belőle. Lisztezett deszkára rakjuk a fánkokat, és 15 percig pihentetjük.
  4. Olajat melegítünk, és egymás után kisütjük benne a fánkokat úgy, hogy az első oldalukat fedő alatt, a másikat anélkül sütjük. Fontos, hogy egyszerre csak annyi fánkot tegyünk a nem túl forró zsiradékba, hogy még kényelmesen meg tudjanak nőni kb. a másfélszeresükre. 
  5. Ha aranybarnára sültek, egy papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük őket. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss