Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Forrázott káposztasaláta

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, négyfelé vágjuk, a torzsáját is kivágjuk, és egy hőálló tálba vékonyan felszeleteljük. Ugyanezt tesszük a vöröshagymával is, csak megfelezve. Megsózzuk, egész borsot, köményt szórunk rá, összeforgatjuk, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
  2. Közben a vízzel, az ecettel és a cukorral salátalevet forralunk, és egyenletesen körbeforrázzuk a káposztát. Lefedjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítjük, egy kevés őrölt borsot szórunk rá, és a hűtőben érleljük. Tejföllel meglocsolva, friss kaporral megszórva tálaljuk.

Még több káposztás recept >>> 

COLESLAW SALÁTA (AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA) >>> 

Majonézes káosztasaláta >>> 

Megjegyzés

Önálló fogásként fogyókúrás étrendbe beiktatva is fogyaszthatjuk, sovány tejföllel, kefirrel meglocsolva, aprított kaporral megszórva! Sokféle ételhez finom és egyszerű saláta, csavaros tetejű üvegben a hűtőben sokáig eláll! - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss