Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A marcipánt lereszeljük (ehhez segítség, ha előtte pár percre betesszük a hűtőbe). A lereszelt marcipánt szobahőmérsékletű vajjal kézi habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a mandulaaromát. A tojások sárgáját egyenként adjuk hozzá, majd a lisztet apránként. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a masszába forgatjuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket piros, a másikat zöld ételfestékkel színezzük, a harmadik tésztát nem színezzük. Mindhármat egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, egyforma téglalapokat formázunk belőle (kb. 2 cm vastagon).
Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni, mielőtt összeállítjuk a süteményt.
A meggylevet a lekvárral együtt összeforraljuk, ha szükséges, kevés citromlével ízesítjük, cél, hogy kissé fanyar szirupot kapjunk.
Összeállítjuk a süteményünket, érdemes egy nagy sütőpapíron dolgoznunk. Elsőként a zöld tésztát vesszük magunk elé, megkenjük a lekváros sűrű szirup harmadával, majd erre illesztjük a fehér tésztalapot. Megkenjük a szirup második harmadával. Legutoljára, ennek tetejére jön a piros tésztalap. A süteményt frissen tartó fóliába tekerjük szorosan, és lesúlyozzuk, kb. 30 percig hagyjuk dermedni.
Miután kicsomagoljuk, a széleit levágjuk, kívülről megkenjük a maradék meggyes sziruppal. A fehércsokis mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk,elkeverjük az olajjal. Majd óvatosan csurgatva bevonjuk vele a süteményt. Hagyjuk a mázt megdermedni. Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.