Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Forradalmi ifjak tavaszi sütije

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg marcipán
  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 rúd vanília
  • színtelen mandula aroma
  • 25 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1-1 evőkanál piros és zöld ételfesték
  • A töltelékhez:
  • 2 dl meggylé
  • 15 dkg meggylekvár
  • (citromlé)
  • A mázhoz:
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

A marcipánt lereszeljük (ehhez segítség, ha előtte pár percre betesszük a hűtőbe). A lereszelt marcipánt szobahőmérsékletű vajjal kézi habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a mandulaaromát. A tojások sárgáját egyenként adjuk hozzá, majd a lisztet apránként. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a masszába forgatjuk.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket piros, a másikat zöld ételfestékkel színezzük, a harmadik tésztát nem színezzük. Mindhármat egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, egyforma téglalapokat formázunk belőle (kb. 2 cm vastagon).

Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni, mielőtt összeállítjuk a süteményt.

A meggylevet a lekvárral együtt összeforraljuk, ha szükséges, kevés citromlével ízesítjük, cél, hogy kissé fanyar szirupot kapjunk.

Összeállítjuk a süteményünket, érdemes egy nagy sütőpapíron dolgoznunk. Elsőként a zöld tésztát vesszük magunk elé, megkenjük a lekváros sűrű szirup harmadával, majd erre illesztjük a fehér tésztalapot. Megkenjük a szirup második harmadával. Legutoljára, ennek tetejére jön a piros tésztalap. A süteményt frissen tartó fóliába tekerjük szorosan, és lesúlyozzuk, kb. 30 percig hagyjuk dermedni.

Miután kicsomagoljuk, a széleit levágjuk, kívülről megkenjük a maradék meggyes sziruppal. A fehércsokis mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk,elkeverjük az olajjal. Majd óvatosan csurgatva bevonjuk vele a süteményt. Hagyjuk a mázt megdermedni. Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss