Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Formázott csirkemell, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
70 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 4 szelet sajt
  • 4 szelet főtt, füstölt tarja
  • olaj
  • A gombaraguhoz:
  • 20 dkg csiperkegomba
  • bors
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2,5 dl tejszín
  • olaj
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűltek, meghámozzuk.
  2. Elkészítjük a ragut: a gombát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, majd puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. Ha kész, felöntjük a tejszínnel, és apróra vágott friss petrezselymet adunk hozzá.
  3. 4 db szufléformát kiolajozunk, majd a vékonyra klopfolt csirkemellekkel kibéleljük a formákat úgy, hogy bőven túllógjanak az edényke szélein. Beleteszünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy főtt tojást, majd körékanalazzuk a gombaragut. Megszórjuk petrzselyemmel. Végül lefedjük a főtt, füstölt tarjaszeletekkel, és ráhajtuk a formából kilógó csirkehúst.
  4. A formákat tepsibe tesszük. A tepsibe annyi vizet töltünk, hogy kb. a feléig érjen a formáknak, és 180 fokon 1 óra alatt megsütjük. Az utolsó 10 percre kivesszük a vizes tepsiből, áttesszük egy szárazba, és úgy sütjük tovább.
  5. Amikor kész, leöntjük a húsról a felesleges folyadékot, és kiborítjuk a formából. Salátával kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a formázott csirkemell!

 

 

Ezek is érdekelhetnek