Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Forgácsolt fánk

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az 1 kg lisztet kelesztő tálba töltjük, ráöntjük a vaníliás kristálycukrot és a kristálycukrot, és jól összekeverjük a liszttel, hogy mindenhol érje. A tejben feluttatott élesztőt a liszt közepébe egy pici mélyedésbe öntjük, majd ráütünk a 3 egész tojást, hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a a legvégén először 3 dl meleg tejet, utána mindig-mindig annyi tejet, amennyit a tészta felvesz, hogy közepes állagú legyen. A legvégén alaposan összedolgozzuk.

Én csináltam már kézzel is, de legtöbbször kézimixer dagasztó karjával szoktam bedagasztani a tésztát, mindkét alkalommal gyönyörű lett az eredmény.

Kb. 15 percig elegendő keleszteni meleg helyen a letakart tésztát, és már lehet is sütni forró olajban.

Akár teáskanállal, evőkanállal vagy akár kávéskanállal is szaggatható a forró olajba, attól függően, hogy ki milyen nagyságú fánkokat szeretne. Én teáskanállal szoktam, így közepes nagyságúra puffad meg a tészta.

Porcukorral meghintve, bármilyen lekvárral isteni finom.

Megjegyzés

Nekem az 1 kg lisztből kb. 50-60 db fánkocska szokott kijönni. Hétköznap is nagyon egyszerű és gyors művelet elkészíteni. Bármilyen sós leves után remek második.
- ssorsy

Ezek is érdekelhetnek

Friss