Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Forgácsfánk

MME MME
1 4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval és a rum egy részével rugalmas tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen, letakarva pihentetjük. A pihentetett tésztát belisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, hosszúkás, téglalap alakú csíkokat vágunk belőle, majd mindegyiknek bevágjuk a közepét, és a rövidebb oldalt a résen átbújtatva masnivá alakítjuk. Bőséges, forró olajban aranysárgára sütjük. Sok-sok vaníliás porcukorral meghintjük, és rumos baracklekvárt kínálunk mellé.

Megjegyzés

Imádnivaló, mindenkinek ajánlom ;)

A receptet G.I.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss