hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fördős Zé elárulta: Sárközi Ákos vagy Rácz Jenő csapatába tartozna szívesebben

Még mindig töretlen népszerűséggel fut az RTL Klubon A Konyhafőnök című műsor, melynek jelenleg a VIP szériáját követhetik nyomon a nézők. Fördős Zé az első szériától oszlopos tagja, műsorvezetője, zsűritagja a versenynek, akit a műsorról, a kedvenc versenyzőiről és a jövőbeni terveiről faggattunk. De azt is megtudtuk, ha versenyző lenne, Sárközi Ákos vagy Rácz Jenő csapatába tartozna szívesebben.

Mit gondolsz, mitől ilyen népszerű A Konyhafőnök?

Nekem az az elméletem, hogy A Konyhafőnök egy kicsit olyan, mint a foci. Mindenkiben felmerül, hogy nem is nagyon változnak a szabályok, és a focinak a szabályai is azonosak állandóan, mégis minden egyes meccsért leül az, aki szereti a focit. A játékosok, a véletlen és az egész menet miatt nem lesz két egyforma meccs, és szerintem a Konyhafőnök is nagyjából így néz ki. Természetesen a keretek, a díszlet, a zsűri, ha adott esetben ugyanaz is, a feladatok és a versenyzők mindig egyedivé teszik a műsort. A másik pedig, amit észrevettem, hogy a Konyhafőnökben van egy népmesei vonulat, és emiatt szeretik a gyerekek is. Kicsit szimbolikus, hogy a versenyző olyan, mint a legkisebb királyfi, aki elindul szerencsét próbálni, és akkor ott vagyunk mi, idézőjelben a "gonoszok", akik mindenféle akadályokat görgetünk elé.

Melyik volt a kedvenc szériád, és miért?

Nagyon szerettem az első két évadot azért, mert számomra egy teljesen új világ volt, amibe belecsöppentem, és a Konyhafőnök sikere is talán akkor vált egyértelművé. Nagyon szerettem az első VIP-t, ami kicsit más hangulatúvá teszi a versenyt, mert a civil szériában mindenki egyértelműen úgy jött szerencsét próbálni, hogy egyáltalán nem számít az, előtte mit csinált, addig a VIP-ban meg pont az ellenkezője van. Ott valamilyen képet már alkottunk az adott versenyzőkről, akár zenész, akár sportoló, akár színész, van egy oldala, amit jól ismerünk, és most egy másik szerepben lehet megnézni. A nagyon jó emlékek közé sorolnám még a Konyhafőnök Junior évadot is, ami azért volt nagyon aranyos és szerethető, mert kiderült, hogy a gyerekek is imádnak főzni.

Szerinted ki volt minden idők legjobb/legszórakoztatóbb versenyzője?

Nekem a Feke Pali! Ő nagyon szórakoztató, vicces figura volt, aki közben nagyon elszántan küzdött. Kevés versenyzőt láttam, aki végig ennyire őszintén és jó kedélyűen tudta élvezni a versenyt úgy, hogy közben csúcsteljesítményt nyújtott. Csupa szív volt, szórakozott, és egyáltalán nem vette félvállról a versenyt. Ő rengeteget fejlődött, és végül a fináléban kötött ki.

Ha te versenyeznél, Jenő vagy Ákos csapatába tartoznál szívesebben?

Ez egy nagyon-nagyon nehéz kérdés. Két nagyon jó mentorról van szó, és a két séf szakmaisága megkérdőjelezhetetlen. Az Ákosban talán egy kicsit több atyáskodás van, kicsit többször érzem azt, hogy szinte apukaként vigyáz a versenyzőkre, ami vicces, mert egyidősek vagyunk. De ha be kellene állnom versenyzőnek, akkor azt érezném, hogy az Ákos szeretetteljes, atyáskodó hozzáállása jobban esne, éppen azért, mert tudom, hogy milyen iszonyatosan nehéz helytállni a versenyben.

Hol látod magad 10 év múlva, akkor is vállalnád még a Konyhafőnököt?

Induljunk ki abból, hogy a dolgok úgy alakulnak, ahogyan szeretném, én nagyon szívesen öregszem együtt ezzel a műsorral, és szívesen tartom vele a lépést. Látok még benne annyi kalandot és poént, még azt is el tudnám képzelni, hogy 10 év múlva is aktuális lesz. Úgy gondolom, hogy már annyira az emberek életének a része lett A Konyhafőnök, hogy szerintem nem akarják elengedni. Idén leszek 45 éves, ami azt jelenti, ha 10 év múlva én még zsűri leszek, akkor 55 évesen fogok ott állni, ami érdekes gondolat, de nem lehetetlen.

Képernyősként még milyen típusú műsorban próbálnád ki magad szívesen?

Örülnék neki, ha valamikor a következő években megjelenne egy új gasztrós formátum, amiben szerepelhetnék. Akár egy olyan koncepciót is el tudnék képzelni, ahol nézők vannak, netán élőben megy, mert az élőzést még nem igazán sikerült megtapasztalnom. Igen, szerintem egyszer kipróbálnám magam szívesen egy élő műsorban!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss