Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított szilvatorta

90 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk vajjal. A megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk.
  2. A 17 dkg vaj felét a barna cukorral és a mézzel együtt közepes tűzön felolvasztjuk, majd a formába öntjük. Szorosan egymás mellé belehelyezzük a gömbölyű felükkel felfelé fordított fél szilvákat úgy, hogy kitöltsék a forma alját.
  3. A lisztet keverőtálban elvegyítjük a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban a maradék vajat robotgép segítségével kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat és a kétféle aromát, majd a apránként a lisztes keveréket, valamint a tejet, és simára dolgozzuk.
  4. A tésztamasszát egyenletesen a szilvarétegre töltjük, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 1 óra alatt. A tortát a sütőből kivéve a formában hűlni hagyjuk 15 percig, végül a karimától késsel óvatosan elválasztjuk és tálra borítjuk.

EGYSZERŰ SZILVÁS PISKÓTA>>> 

A megtöltött formát állítsd egy tepsibe! Így ebbe szivárog a szilvából a sütés közben keletkező lé, ha a forma esetleg nem zár tökéletesen.

Ezek is érdekelhetnek