Egy serpenyőbe beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és fahéjat, majd felöntjük vízzel, és addig melegítjük hogy a cukor feloldódjon. A narancsot alaposan megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután beletesszük a cukorszirupba, majd szép lassan kb. 10 percig pároljuk a narancsszeleteket, végül levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük. Közben többször átfordítotjuk a narancsszeleteket, hogy mindenhol érje a szirup.)
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is fedje, és belehelyezzük a kihűtött narancsszeletek, majd rácsorgatjuk a visszamaradt szirupot.
A keverőtálba beletesszük a barna cukrot, a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, majd jó habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett, először egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a tejfölt, és simára keverjük. Ezután szintén állandó keverés mellett, először hozzákanalazzuk a fahéjjal összekevert darált diót, majd a sütőporral összekevert mandulalisztet is. Addig keverjük, míg egy sima masszát kapunk.
Végül a tortaformában lévő szirupos narancs tetejére egyenletesen rákanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 50-60 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kb. 10 percig hűlni, majd egy tálcát helyezünk a tortaforma tetejére, és egy hirtelen mozdulattal átfordítjuk a tortát, majd így hűtjük ki teljesen.