Elkészítés: A piteformát vastagon kivajazzuk (én egy felfelé szélesedő piteformában készítettem a sütit, mely aljának az átmérője 18 cm, a tetejének pedig 23 cm). A sütőt előmelegítjük légkeverésen 160 fokra.
A meggyet összekeverjük a darált dióval, a cukorral, a fahéjjal és az keményítővel. A formába tesszük.
A tojást kikeverjük a tejföllel és az olajjal, hozzáadjuk a cukrot és a sütőporos lisztet. (Nem kell géppel dolgozni, elég a fakanál.) Ráöntjük a tésztát a meggyrétegre, és mehet is a sütőbe, tűpróbáig. (Nekem 35 perc alatt lett kész.)
A formában hagyjuk kihűlni, majd tányérra borítjuk, tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre