Fordított fahéjas almatorta

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházat, és vékonyan felszeleteljük az almacikkeket. Meglocsoljuk a citromlével, és összeforgatjuk, hogy ne barnuljon meg. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és elhelyezzük rajta az almaszeleteket, majd megszórjuk kristálycukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal (2-3 sor alma kerüljön egymás tetejére).
  2. A vajat felolvasztjuk, majd lehűtjük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a tejet, majd simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd hozzászitáljuk a vajas keverékhez. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd alaposan összekeverjük.
  3. A tortaformában lévő almaszeletekre egyenletesen ráöntjük a masszát. A tortát előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük (én légkeverésnél 160 fokon 40 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél letakartam egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon a tészta).
  4. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy hirtelen mozdulattal átfordítjuk egy tálcára, hogy az alma kerüljön felülre.

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk még fahéjas porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss