A felkockázott hideg vajat gyorsan összedolgozzuk a citromhéjjal, a liszttel, 1 csipet sóval, a cukorral, az egész tojással, valamint a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, majd kissé lelapítva folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 1 óra hosszat.
A sütőt alsó-felső fűtéssel előmelegítjük 220 fokra. Közben a töltelékhez a megmosott, lecsepegtetett epret kicsumázzuk, és kb. 1/2 cm vastagon felszeleteljük. A vajat serpenyőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a tonkababot, majd a cukor teljes feloldódásáig kevergetjük. Ezután a masszát 30 cm átmérőjű formába simítjuk, és körkörösen elrendezzük rajta az eperszeleteket.
A tésztát lisztezett felületen a formánál valamivel nagyobb kerek lappá nyújtjuk. Óvatosan az eperrétegre borítjuk, és körben jól a formához nyomkodjuk.
A tortát az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd tortatálra borítjuk.