Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított epertorta

60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 25 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg eper
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 késhegynyi finomra reszelt tonkabab

Elkészítés

  1. A felkockázott hideg vajat gyorsan összedolgozzuk a citromhéjjal, a liszttel, 1 csipet sóval, a cukorral, az egész tojással, valamint a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, majd kissé lelapítva folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 1 óra hosszat.
  2. A sütőt alsó-felső fűtéssel előmelegítjük 220 fokra. Közben a töltelékhez a megmosott, lecsepegtetett epret kicsumázzuk, és kb. 1/2 cm vastagon felszeleteljük. A vajat serpenyőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a tonkababot, majd a cukor teljes feloldódásáig kevergetjük. Ezután a masszát 30 cm átmérőjű formába simítjuk, és körkörösen elrendezzük rajta az eperszeleteket.
  3. A tésztát lisztezett felületen a formánál valamivel nagyobb kerek lappá nyújtjuk. Óvatosan az eperrétegre borítjuk, és körben jól a formához nyomkodjuk.
  4. A tortát az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd tortatálra borítjuk.

Tarte Tatin receptek >>>  

Tudnivalók a tonkababról >>> 

Tonkababos receptek >>>  

Megjegyzés

Ez a langyosan fogyasztandó finomság a klasszikus francia borított vagy fordított almatorta (tarte Tatin) nyári variációja.
- MME
Kínáld lágy tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal!

Ezek is érdekelhetnek

Friss