A lisztet elmorzsoljuk 1 csipet sóval, a citrom lereszelt héjával és 15 dkg felkockázott vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a ricottát. Gyors mozdulatokkal kigömbölyítjük a tésztát, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
10 dkg cukrot egy 18 cm-es serpenyőbe teszünk 0,5 dl vízzel együtt. Közepes lángon 8-10 perc alatt karamellizáljuk. 5,5 dkg vajat belecsipkedünk. A megtisztított, felezett barackokat magozott felükkel felfelé a serpenyőbe rétegezzük.
A tésztát kör alakúra kinyújtjuk, majd a serpenyőbe simítjuk. A megmaradt vajat a tésztára csipkedjük, meghintjük 1 teáskanál cukorral, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tálra borítjuk. Vaníliafagylalttal kínálhatjuk.
Ügyeljünk arra, hogy ne pirítsuk túl a karamellréteget, mivel a sütőben tovább barnul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre