Egy 20 cm-es kapcsos tortafomát enyhén kivajazunk, sütőpapírral gyűrődésmentesen kibélelünk, majd tollecsettel, langyos vajjal alaposan átkenjük a forma alján lévő sütőpapírt.
A kivajazott tortaaljat megszórjuk a barnacukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt citromhéjjal, majd megpucoljuk az almákat, vékony cikkekre vágjuk és kör alakban kirakjuk vele a forma alját.
A margarint 2 percig habverővel, közepes fokozaton felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót. Közepes fokozaton kásásra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, az aromát és még 2 percig keverjük.
A tésztát az almás alapra öntjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 perc alatt, tűpróbáig készre sütjük és kínáló tányérra borítjuk.